Joulu tulla jolkottaa

Tätä kirjoittaessani on 20. päivä. Pian on aatto, ja pyhät menevät nopeasti ohi. Sitten tulee kamala tai ihana uusi vuosi. Se riippuu siitä, miltä kantilta ajattelee. Koirat yleensä pelkäävät rakettien pauketta. Osa ihmisistä pitää rakettien paukkeesta ja juhlinnasta. Minusta uuden vuoden juhliminen voisi tapahtua hillitymmin. Satasten lennättäminen taivaalle on turhaa. Maljan voi nostaa vuoden vaihtuessa.

Pyhät ovat kauhistus yksinäisille. Ei oikein voi mennä kylään, ellei etukäteen sovita asiasta. Eläkeläisistä suuri osa asuu yksin. Puoliso on joko kuollut, tai sitä ei ole ollutkaan. Eläkkeellä olevat ovat usein köyhempää kansanosaa. Nyt, kun verottaja on aikaistanut veronpalautusten maksamista, köyhällä kansanosalla on ankeampi joulu. Pikavippifirmat ovat huomanneet joulukuun vilkkaampana.

Joulua ei pidä viettää velaksi. Silloin seuraa ankeampi alkuvuosi. Kelakin aiheuttaa maksuillaan ankeamman tammikuun. Lisäksi monet yhdistykset veloittavat jäsenmaksunsa tammikuussa. Suomi on luvattu yhdistysten maa, ja moni kuuluu useampaan yhdistykseen. Kannattaa harkita, mihin on tarpeen kuulua. Nyt on vielä aikaa erota jostakin tarpeettomasta.

Hyväntekeväisyyden harrastaminen johtaa usein yhdistyksen jäsenyyteen. Hyväntekeväisyydessä on se huono puoli, että koskaan ei tiedä, meneekö apu perille, ja paljonko se maksaa. Usein hyvää tarkoittava summa löytää tiensä korruptioon ja valtaa pitävien käsiin. Mitä kauempana kohde on, sen helpommin apu jää välille. Avustusjärjestöjen läpinäkyvyys on tärkeää. Hyvää joulua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s