Postin työntekijöiden lakko

Työntekijät ilmoittivat ajoissa 11.11. alkavasta lakosta. Se keskeyttää postin lajittelun ja jakelun kahdeksi viikoksi. Syy on selvä, työehtojen huonontaminen. Jos Posti saa tahtonsa läpi, tulevaisuudessa työntekijä ei tule pärjäämään palkallaan. Erityisesti tämä koskee pääkaupunkiseudun työntekijöitä. Posti on myöntynyt kahden vuoden siirtymäaikaan. Seuraavan sopimuskauden aikana palkat eivät putoa. Mutta entäs sitten?

Jos palkat putoavat ensi sopimuskauden jälkeen, Postilla ei ole työntekijöitä. Jokainen järkevä työntekijä hakee paremmin palkatun työn. Siihen kannustavat jo elinkustannukset. Pääkaupunkiseudulla ei tule toimeen luvatulla palkalla. Se on täysi mahdottomuus. Posti ajaa itsensä umpikujaan. Pitäisi ajatella työntekijöitäkin. Jos heillä menee hyvin, Postilla menee hyvin.

Posti ilmoittaa, että lakosta johtuen paketit myöhästyvät päivillä ja kirjeposti viikolla. Eikö postia olekaan tarpeeksi, jos kirjeet myöhästyvät viikoilla? Luulisi, että tekemistä riittää. Ellei posti saa kuljetettua kirjeitä ajoissa, vika on systeemissä. Ei lakko käy selityksestä. Postilla on isompi ongelma. Sen johto ei ymmärrä logistiikasta mitään. He tuijottavat vain rahavirtoja. Kuristaminen ei ole oikea ratkaisu.

Pitäisikö Posti Oy sitten jakaa julkishallinnolliseen yksikköön ja yksityiseen yksikköön? Vähän siltä tuntuu, kun ei tavallisen postin toimitus haluta. Ehkä saisimme verovaroin kirjeemme ja lehtemme kotiin tavalliseen tapaan. Koko Postin yksityistäminen oli virhe. Se olisi jo aikanaan pitänyt jakaa julkiseen osaan ja yksityiseen osaan. Siten olisi vältytty nykyisiltä ongelmilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s