Björn Wahlros

Hän on oikeistokapitalismin perikuva. Äijä on rikas kuin kroisos ja hamuaa vielä enempää. Mitä tästä yhteiskunnasta tulisi, jos hänen kaltaisensa saisivat hallita? Köyhät kyykkyyn ja keskiluokka ikeeseen, on hänen ajatuksensa. Hänen mielestään yhteiskunta ei saisi antaa köyhille mitään. Kaikki vaan töihin ja ikeeseen. Voitot kapitalisteille.

Eihän tästä Pohjoismaisesta demokratiasta tule mitään, jos noudatetaan kapitalismia. Täällä pidetään huolta lähimmäisistä. Tarkoitus ei ole palkita laiskoja, vaan turvata perustoimeentulo siinä tapauksessa, että yhteiskunta jättää ulkopuolelle. Perustoimeentulon pitää olla mitoitettu siten, että sillä tulee normaalisti toimeen, mutta mitään ylimääräistä ei ole.

Työttömyyden varalle on korvaus, jota maksetaan aikaisemman tulotason mukaan. On puhuttu siitä, että ansiosidonnaista korvausta pitäisi porrastaa. Alussa olisi suurempi korvaus ja lopussa se pienenisi. Se lienee oikeudenmukaista. Jokaisen on hakeuduttava töihin, koska työ on aina kannattavampaa kuin jouten olo. Koulutus auttaa työn saantiin. Kannattaa hakeutua niille aloille, joissa työn saanti on parempaa.

Hallitus kehottaa opiskelemaan. Ensi vuosikymmeninä jopa puolen valmistuneista pitäisi suorittaa korkeakoulututkinto. Siihen pitää kuitenkin osoittaa varat koulutukseen. Ei tutkinnot itsestään synny. Yliopistot tarvitsevat opettajia ja rahaa heidän ylläpitoonsa. Nykyiset määrärahat eivät riitä. Lisäkoulutus maksaa satoja miljoonia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s