Populistit vallassa

Maailmaa valloittaa oikeisto ja populismi. Samalla oikeusvaltioperiaate ja hyvinvointi tuhotaan. EU:n täytyy tehdä asialle jotain. Emmehän me voi mitään Amerikalle tai Brasilialle, mutta oman pesämme voimme siivota. EU:n peruskirjaa rikotaan räikeästi Unkarissa, Puolassa, Romanissa ja Bulgariassa. Tälle on saatava stoppi ja sanktiot. Pitää puuttua avustuksiin, joita jaetaan jäsenvaltioille.

Toinen juttu on sitten USA, Brasilia ja Venäjä. Niihin vaikuttaminen on vaikeampaa. Kuitenkin Trump rikkoo räikeästi sopivuuden rajoja. Hän twiittaa asioita, joita ei pitäisi ikimaailmassa tuoda julkisuuteen. Brasilian Bolsonaro kehottaa viljelijöitä polttamaan metsää viljelysten tieltä, vaikka Amazonia on maailman keuhkot. Putin taas Venäjällä hyökkää demokratiaa vastaan, vaikka tietää hyvin kansan oikeudet.

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella? Maailma menee kohta kohti tuhoa. Ajamme ykkösluokassa kahta sataa päin seinää. Suomessa asiat ovat sentään paremmin. Gallupit tosin kertovat, että Perussuomalaiset johtavat. Toivottavasti tilanne rauhoittuu ennen seuraavia vaaleja. Se puolue ei kykene muodostamaan hallitusta. Kukaan ei mene hallitukseen populistien kanssa.

Perussuomalaisten ongelmia ovat ainakin maahanmuuttovastaisuus, täysi ymmärtämättömyys ympäristöstä ja äärioikeistoajattelu. Nuoriso ihannoi natseja, ja puolue on unohtanut Vennamon perinnön. Se puolue on syntynyt Keskustan siiveksi, mutta valunut Jussi Halla-Ahon siivellä äärioikealle. Se ei tiedä hyvää puolueen tulevaisuudelle. He ovat aatteineen umpikujassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s