Vaaleista ja vaaleista

Nyt on ehtinyt pöly laskeutua eduskuntavaalien jäljeltä. Saatiin aika kiikun kaakun tulos. Voitto oli marginaalissa. Kolme puoluetta melkein tasatuloksessa. Demarit voittivat muutamalla tuhannella äänellä. Nyt on Antti Rinteen näytettävä kykynsä. Kysymyksiä hallitukseen tuli, mutta tuliko niitä riittävästi vakaan hallituspohjan muodostamiseksi? Toisaalta liian tiukka sopiminen ei ole hyväksi.

Perussuomalaiset näyttävät jäävän oppositioon, vaikka he tulivat toiseksi. Näkemyserot ovat liian suuret. Hallitus rakentunee kolmen varaan, demarit, kokoomus ja vihreät. Siihen pienpuolueita mukaan, ja varmistetaan enemmistö. Monen muunkin mieli tekisi mukaan hallitukseen, mutta kirjoa ei ole syytä paisuttaa. Se nähtiin Kataisen hallituksessa. Mitä useampi puolue, sitä vaikeampaa on päätösten teko.

Siniset kokivat sen, mitä odotettiinkin. Sen puolueen on turha jatkaa. Kannatusta ei yksinkertaisesti löydy riittävästi. Olisiko edes Soini mennyt läpi, jos hän olisi ollut ehdolla? On puhuttu vaalien epätasa-arvosta. Toisista vaalipiireistä pääsee helpommin läpi kuin toisista. Lappi on aliedustettuna. Uusimaa on taas yliedustettuna. Se johtuu äänten laskutavasta. Ehkä laskentatapaa pitäisi muuttaa.

Nyt on tärkeintä, että saadaan aikaan enemmistöhallitus pian. Kaikkien pitää joustaa. Jääräpäisyydestä ei ole apua. EU puheenjohtajuus odottaa jo oven takana. Myös Brexitin seurauksissa tarvitaan toimintakykyistä hallitusta. Nyt tarvitaan positiivista ajattelua. Ensin on päätettävä hallituksen kokoonpanosta ja sitten ministereistä. Niihin pyrkijöistä ei ole puutetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s