Ilmaston muutos

Ilmasto lämpenee, teimmepä mitä tahansa. Se johtuu viimeisen jääkauden väistymisestä. Jääkausia on ollut noin 11 000 vuoden välein, ja elämme nyt lämpenemisen aikaa. Ihmisen osuus lämpenemisessä on pieni. Turhaan vouhkataan asiasta. Se herättää vain pelkoa. Koululaiset saatiin miltei paniikkiin ja syyttämään aikuisia. Arviolta 195 maassa saatiin miljoonia koululaisia paniikkiin.

He syyttivät aikuisia maapallomme tuhoamisesta. On tietenkin hyvä, että vihdoin kiinnitetään huomiota saastumiseen ja fossiilisten polttoaineiden vähentämiseen. Monille maille se on kuitenkin ongelma ja kasvun este. Onko sitten ikuinen kasvu onni ja autuus? Kapitalistinen järjestelmä perustuu kasvuun. Siihen on kirjoitettu sisään voiton tavoittelu.

Menestyä voidaan, ja voittoa tehdä myös clean techillä. Olemme tässä asiassa etulinjassa. Siinä kannattaa panostaa vientiin. Autoilun sanotaan olevan suurin syntipukki. Puhutaan sähköautojen lisäämisestä. Toisaalta vetyteknologia ottaa nyt pitkiä askelia tulevaisuuteen. Vety on ratkaisu harvinaisten metallien pulaan ja autojen toimintasäteeseen. Sähköauton toimintasäde on vielä lyhyt ja latausasemia on harvassa.

Akkuteknologia on vielä lasten kengissä. Toistaiseksi akkuihin tarvitaan harvinaisia metalleja, joiden puhutaan loppuvan. Autojen joukkotuotanto vaatii näitä metalleja paljon. Toisaalta näiden metallien tuotanto on ollut eettisesti arveluttavaa. Nyt on aika panostaa vetyyn ja polttokennoihin. Ne eivät vaadi uutta tekniikkaa ja vetyä on rajattomasti valtamerissä. Vety on yleisin alkuaine maailmankaikkeudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s