Sote ja Sipilä

Sote sitten kaatui. Se kaatui perustuslaillisiin ongelmiin. Sote valiokunnalla ei ollut riittävästi aikaa korjata lakiesityksiä. Itse asiassa hallituksen lakiesitys oli huono. Se ei olisi voinutkaan mennä läpi eduskunnan käsittelyssä. Sote-esitys ei ollut ainoa kelvoton asia, mitä hallitus ajoi. Myös tiedustelulaeissa oli ongelmia. Sanomattakaan sitten holtittomista leikkauksista köyhiltä jaa koulutuksesta.

Hallitus erosi Sipilän vaatimuksesta. Se vastaa jatkossa asioista toimitusministeriönä. Tärkeitä poliittisia asioita ei saada eteenpäin. Toki rutiinin toimivat. Virkanimitykset eivät ehkä etene. Sipilä vakuutti, että tärkeät asiat eivät jumiudu. Nyt on viisi viikkoa vaaleihin. Kansan mielipide ratkaisee tulevaisuuden ja tulevan hallituksen kokoonpanon. Toivottavasti hallitusneuvottelut eivät kestä kauaa.

Nyt on kansanedustajaehdokkailla mahdollisuus ajaa nuorten asiaa. Pitää kiinnittää huomiota syrjäytymisen ehkäisyyn ja koulutukseen. Koulutuksen pitää olla jatkuvaa ja maksutonta. Se ei ole mahdoton ponnistus. Valtion pitää taata oppivälineet toiselle asteelle. Sillä on suuri merkitys tasa-arvolle. Köyhyyden ei pidä olla este etenemiselle opiskelussa.

Olen jo aiemminkin maininnut, että nuorille on tarjottava edullisia tontteja ja halpaa lainaa asunnon rakentamiseen. Muutenkin elämän edellytyksiä on parannettava elämän alkuvaiheessa. Se saa nuoret kiinnostumaan etenemisestä urallaan ja helpottaa nuorten elämää. Jatkuvuutta on tuettava kaikin tavoin. Mikä on sen parempaa jatkuvuutta kuin lapset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s