Hallitus hakoteillä

Hallituksen kaavailema irtisanomislaki on torso. Se asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan. Tämä esitys ei mene läpi Perustuslakivaliokunnassa. Hallituksen olisi viisaampaa peräytyä, kuin hakata päätä seinään. Sitä paitsi kuuden kuukauden koeaika on ihan riittävä. Jos hallitus saa luottamuslauseen ja jatkaa lain valmistelua, se aiheuttaa kohtuutonta haittaa yrityksille. Lakot jatkuvat.

Paukkuja pitäisi uhrata nuorisotyöttömyyden ehkäisyyn ja syrjäytymisen poistamiseen. Koulutuspolitiikka on hakoteillä. Ammattiopistojen opetusta on vähennetty kohtuuttomasti ja painopistettä siirretty liikaa työnantajille. Tämä ei ole perusteltua. Meillä on jo oppisopimuskoulutus. Uusien määräysten mukaan opetus supistuu muutamaan tuntiin viikossa. Se on liian vähän.

Nuorten aikuisten asemaa pitää parantaa. Valtakunnassa on tonttimaata vaikka kuinka. Nuorille pitää osoittaa halpoja tontteja ja halpakorkoista lainaa valtion tuella, jotta he voivat rakentaa tulevaisuuttaan. Työpaikkoja tulee sijoittaa enemmän suurten keskusten ulkopuolelle. Keskittäminen pääkaupunkiseudulle ja suuriin keskuksiin on tyhmää.

Keskiasteen koulutusta tulee tehostaa eikä leikata. Peräkammarin tytöt ja pojat pitää saada opiskelemaan ja töihin. Nyt on jo pulaa osaavista työntekijöistä. Vanha sananlasku sanoo, että kyllä tekevälle töitä löytyy. Nuorille pitää saada ammatti ja ohjata heidät töihin. Näin saadaan 60 000 syrjäytynyttä töihin. Huonokin työ voittaa työttömyyden. Koulutus on avainasemassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s