Pääministerin haastattelutunti

Pääministeri oli tänään yltiöpäisen rohkea ja aika ajoin ylimielinen. Hän uskoo soteen kuin kallioon. Samoin hän uskoo yksipuoliseen lainvalmisteluun. Hallitus aikoo hakea tukea eduskunnasta. Se on selvää, että tuki tulee, mutta se on poliittinen tuki, eikä kansan tuki. Hän oli sitä mieltä, että Suomi on edelläkävijä ilmastopolitiikassa. Tosiaan, Euroopalla ja Yhdysvalloilla on opittavaa Suomelta.

Itse olen sitä mieltä, että tein ilmastopoliittisen teon vaihtaessani autoa. 185 grammaa vaihtui 99 grammaan hiilidioksidia per kilometri. En kuitenkaan ala syömään sirkkoja. Se jääköön vihreille. Vihreiden puheenjohtaja on vaikeuksissa. Saattaa olla, että hän ei selviä enää puheenjohtajaksi. Sitä tilannetta varten ovat varapuheenjohtajat. Heidän on otettava vastuu.

Vihreiden kannatus on laskenut laskemistaan. Varapuheenjohtajilla on työ ja tuska nostaa kannatusta. Eduskunta on taas tiukan paikan edessä ensi keskiviikkona äänestäessään hallituksen työllisyyspolitiikasta. Sosiaali- ja terveysvaliokunta on joutunut kohtuuttoman taakan eteen käsitellessään sote-uudistusta. Uudistus menee vielä Perustuslakivaliokuntaan tarkistettavaksi.

Minusta hallitus voisi laittaa nyt panoksia syrjäytymiseen. Nuoriso jää osattomaksi, ja noin 60 000 nuorta on syrjäytynyt. Se on työllisyyden kannalta hyvin vakava asia. Se aiheuttaa myös paljon kustannuksia yhteiskunnalle. Hallituksen leikkaukset eivät ole auttaneet tässä, päinvastoin. Leikkaukset ammatillisesta koulutuksesta ovat vain pahentaneet tilannetta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s