EU:n kehitys ja Trump

Jotkin piirit ajavat EU:n laajentamista ja kehittämistä kohti liittovaltiota. He myöskin puhuvat puolustuksesta. Sitäkin pitäisi yhtenäistää. Suuruudenhulluja, sanon minä. Ei tästä pidä tehdä liittovaltiota. Löyhä talousliitto riittää. Rahaliitto on hyvä, mutta sen pitää pysyä ytimessä. Nykyäänkin kuulumme maksajiin. Lisää köyhiä ei tarvita. Jos Britit poistuvat EU:sta, siinä poistuu merkittävä maksaja.

Näyttää vähän sille, että USA:n ja Euroopan mielipiteet eroavat. USA on presidenttinsä johdolla asettamassa uusia tulleja. Iran case aiheuttaa ristiriitoja. EU haluaa suojella yrityksiä rajoituksilta, ja USA taas haluaa lisää haittaa kaupalle. He haluavat lisätä pakotteita. Kaikki muut hyväksyvät ydinsopimuksen, paitsi Yhdysvallat. Yhdysvallat on häirikkö.

Riitahan tästä syntyy. Trump on twiitannut, että joka rikkoo pakotteita, rikkoo samalla välinsä Yhdysvaltojen kanssa. Ei tuollaisen häirikön kanssa voi käydäkään kauppaa. Trump ei ole oikein viisas poliitikko. Hänhän onkin yritysjohtaja. Politiikassa eivät päde samat lait kuin yrityselämässä. Politiikka on hienovaraisempaa. Pitää pystyä ajattelemaan pidemmälle.

Trumpille on hyvä saavutus, jos hän pysyy yhden kauden presidenttinä. Hänen jakkaransa horjuu jo pahasti. Hänen entinen neuvonantajansa Manaford on vaikeuksissa. Hän on oikeudessa, ja todisteet häntä vastaan ovat vahvat. Ennen pitkää Trump jää kiinni vehkeilystä venäläisten kanssa ja valehtelusta. On ihme, jos eivät kansan silmät avaudu. Kuka nyt häntä äänestäisi?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s