Ilmastoinnista ja vähän muustakin

Nyt ovat remonttivuorossa ja purkutuomioita saaneet poliisitalot. Monessa paikassa on sisäilmaongelmia ja Oulussa talo joudutaan ilmeisesti purkamaan. Oulussa piti tehdä remontti, mutta kun seiniä avattiin, löydettiin ongelman lähde. Se oli seinän välistä tuleva mikrobikasvusto. Kasvusto oli tullut sinne alipaineisen ilmastoinnin mukana. Siinäpä ongelman ydin.

Alipaine imee ilman rakosista ja vaikka rakenteiden läpi. Siksi eristeisiin kertyy kosteutta ja mikrobikasvustoa. Sitten ihmetellään, miksi sisällä on mikrobeja, sädesientä ja hometta. Ei se ole mikään ihme. Alipaine aiheuttaa ongelmat. Ongelmia ei olisi, jos ilmastointi muutettaisiin ylipaineiseksi. Ylipaine ajaa pöpöt ulos ja pitää seinät kuivina. Taloja ei tarvitse purkaa.

Sitten yhteiskunnallisiin ongelmiin. Kela maksaa useamman miljardin asumistukea vuodessa. Tuki menee asunnon omistajille, eli pääomalle. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Asumistuesta eivät hyödy köyhät vaan rikkaat. Entisen VVO:n piti rakentaa edullisia vuokra-asuntoja liittojen jäsenille, mutta kuinkas kävikään? VVO vuokraa asuntoja markkinahintaan ja Kela maksaa asumistukea suoraan pääomalle.

Nuoria pitää auttaa elämän alkuun. Nuorille pitää tarjota halpoja tontteja ja tuettua lainaa asuntojen rakentamiseen. Myös työn tarjontaa pitää lisätä. Erityisesti pienten työnantajien asemaa pitää kohentaa. Nuorison piiskaaminen ei auta. Nyt pitää luoda olosuhteet, joissa nuoren palkkaaminen on kannattavaa ja nuorelle työn tekeminen on kannustavaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s